There is no planet B! The seas are rising and so are we!

Consuelo Esmeralda van der Valk
Qr
from €400 (103%)

Hoi lieve donateurs, ik maak mij veel zorgen om de planeet, en ik ben ook zeker niet de enige. De manier hoe wij met zijn alle met de Aarde omgaan kan niet langer meer. Deze fundraising pagina bestaat als onderdeel van de actie WWF-Sea Swim, zwemmen voor een plasticvrije zee, waar ik aan meedoe. Hieronder kun je meer lezen over wat er met het geld gedaan wordt. 

Langzaam maar zeker verstikt plastic onze planeet… Plastic is overal in de natuur. Van drukke stranden in Indonesië tot de slootjes en stranden in ons eigen land. Maar we kunnen hier iets aan doen. In Nederland kunnen we bijvoorbeeld stoppen met wegwerpplastic en in de Koraaldriehoek, waar de vervuiling het grootst is, kunnen we helpen het probleem bij de bron aan te pakken.

Dat doen we door:

  1. Plasticvrij maken van 5 grote steden in de Koraaldriehoek. Het is een prachtige regio met een schitterende onderwaterwereld, maar helaas ook de regio waar 50% van de plasticvervuiling in zee vandaan komt.
  2. Lokale ondernemers helpen met oplossingen: niet overal zijn vuilophaaldiensten of recyclestations. Men moet daar (maar ook hier) toe naar afschaffen van wegwerpplastic, minder plastic in het algemeen en het plastic dat gebruikt wordt moet in ieder geval gerecycled worden, zodat er geen plastic meer in de natuur terecht komt.
  3. WWF lobbyt voor internationale afspraken om plasticvervuiling in de natuur te stoppen.
  4. WWF doet onderzoek naar gevolgen van plasticvervuiling en ook naar alternatieven om plasticvervuiling tegen te gaan.
  5. WWF werkt aan educatie, promotie plastic-alternatieven en recycling en beach clean ups.

Lees meer op: https://kominactie.wnf.nl/evenement/wwf-sea-swim