Normal 5467e4f9caecb4f0d6d8354549c27eda4843c902

Waarom zwem ik tegen de plastic soep?

30 June 2019 13:50

 Al sinds hele jonge leeftijd ben ik een echte dierenliefhebber en ik ben ook altijd een echt buitenmens geweest. Omdat ik altijd gek was op dieren was het ook niet zo raar dat ik WNF ranger werd en dit ook heel lang ben gebleven. Op de basisschool hield ik regelmatig acties om dieren te helpen; olifanten, haaien, neushoorns, noem maar op. 

Ik zie de plastic soep als een groot gevaar. Zeedieren raken verstrikt erin, eten het op en het plastic vervuild de leefgebieden van veel diernsoorten en vergiftigd ook de mens. Als we er nu niks tegen doen loopt dit probleem alleen maar verder uit de hand. 

Bij alle grote problemen geldt dat bewustwording de eerste stap is; mensen en bedrijven moeten bewust gemaakt worden over de gevaren van plastic en hoeveel dit kapot maakt. 

Daarom zwem ik op 21 september een kilometer op het strand in Scheveningen om hier aandacht voor te vragen. Mijn doel hiermee is niet alleen het ophalen van geld, maar ook om de mensen in mijn directe omgeving bewuster te maken van de gevaren van het gebruik van plastic. Help jij mij mee? Doneer of deel mijn verhaal zodat we allemaal een klein steentje bij kunnen dragen!