Slechtziend.nl zwemt mee, voor een plasticvrije zee!!

Marga Salemink

( Lid van team: Slechtziend.nl )

van totaal € 750 (51%)

Met een moeder die geboren en getogen is in Zoutelande, ben ik al als klein kind verknocht aan de zee. Ik heb leren zwemmen in de zee en heb als lifeguard onze wateren mogen beveiligen. Door de jaren heen heb ik met lede ogen gezien hoe vervuild water en strand zijn geraakt... Dit moet stoppen!!

Inmiddels zwem ik ruim drie jaar met mijn maatje Abraham. Hij is in die tijd gegroeid van een moeizame paar baantjes krabbelen, naar wekelijks een kilometer (of meer) banen zwemmen. Heb zoveel bewondering voor zijn positiviteit en doorzettingsvermogen!! Met zijn TSC (goedaardige tumoren in hersenen en nieren) moet hij chemotabletten slikken en dat is een aanslag op je conditie. Regelmatig tegen je eigen beperkingen oplopen en dan toch positief blijven en doorgaan. Voor mij is Abraham nu al een held!

Abraham en ik hebben veel overeenkomsten; we zwemmen graag, maken plezier, gaan naar dezelfde kerk en zijn allebei slechtziend. We vormen daarmee samen een sterk team: Slechtziend.nl! :-)

Als mens hebben we de Bijbelse opdracht om goed voor de aarde te zorgen en deze door te geven aan volgende generaties. Schoon water en schone zeeën zijn van levensbelang! Hoe gaaf is het dan om datgene waar je goed in bent te kunnen en mogen gebruiken om er iets goeds mee te doen.

Team Slechtziend.nl zwemt mee, voor een plastic vrije zee!!