Team Marjolein redt de tijger!

Marjolein van Schaik
from €700 (120%)
Still to go

Hoi!  Wij zijn Team Marjolein!

Help jij mee tijgers redden? We vinden het belangrijk om de stropers te stoppen zodat er weer meer tijgers komen! Want de tijgers zijn bijna uitgestorven. Als de tijger uitsterft verdwijnt de natuurlijke balans. Dan verdwijnt het bos én alle dieren die daar leven. Wij willen dat er weer net zo veel tijgers komen als vroeger! We doen daarom deze actie voor het WNF zodat het aantal tijgers in 2022 kan worden verdubbeld! Meer lezen? Scroll dan door naar onder of lees alle details op https://www.wwf.nl/dieren/tijger!

2022 is het Jaar van de Tijger. In dit jaar gaan wij verschillende grotere en kleinere acties uitvoeren om zo veel mogelijk geld op te halen voor de tijgers! Doe je mee? We zijn verschillende acties aan het voorbereiden dus volg ons op Facebook en check regelmatig onze kalender! 

 

Huidige actie:

Sinds het uitbreken van de oorlog in de Oekraine hebben wij kleinschalige acties en treden wij niet veel in de publiciteit om de hulpverlening de kans te geven om goed op gang te komen. 

Inzameling statiegeld flessen  

Inzameling statiegeld flessen in een kantine in Vlaardingen

Ansichtkaarten (wordt binnenkort weer opgestart)

 

Actiekalender:

november/december:            voorbereiding en communicatie & statiegeld ophalen

februari/maart:                       statiegeld actie ism Jumbo Aarnoudse Montfoort (28-02 t/m 26-03)

maart:                                    acties aansluitend op lesthema "Beestenboel", ism basisschool De Heeswijk Montfoort: flessen inzamelen, teken wedstrijd en verkoop van armbandjes en sleutelhangers. 

juni/december:                      inzameling statiegeld in bedrijfskantine

juli:                                        Wereld Tijger Dag (29 juli)

5 september:                         2e Global Tiger Summit, Internationale top in Vladivostoc

september:                            ansichtkaarten verkoop

oktober/november:                statiegeld actie ism AH Montfoort (10-10 t/m 6-11)

 

Hulp gevraagd:

Help jij mee om de tijgers te redden? Graag! Alle hulp is welkom!

Je kunt ons helpen door:

- statiegeld in te zamelen en te doneren

- deze actie te delen met familie, vrienden en social media

- mee te doen met één van onze acties

Heb je zelf een leuk idee voor een actie? Heel graag! Misschien kunnen we samen een leuke actie starten! Dankjewel!

 

Contact:

Wij zijn bereikbaar via onze Facebook pagina (@RedDeTijger) of via RedDeTijger@outlook.com.

We horen graag van je! 

 

 

 

Red de tijger!


Tijgers met uitsterven bedreigd

Het aantal wilde tijgers is sinds het begin van de vorige eeuw met meer dan 95% afgenomen! Door stroperij, kleinere leefgebieden en verwerking in medicijnen zijn er afgelopen jaren veel tijgers gedood. Van de 40.00 zijn er in 2010 nog maar 3.200 tijgers over… en dat is veel te weinig! Als de tijger uitsterft, wordt het natuurlijke evenwicht verstoord en verdwijnen behalve deze prachtige dieren ook de bossen!

 

Actie helpt!


Tx2 is een wereldwijd beschermingsprogramma voor de tijgers. Sinds 2010 zetten de 13 tijgerlanden zich in om het aantal tijgers te verdubbelen in 2022, het Jaar van de Tijger. Ook het WNF zet zich hiervoor in om de tijgers te beschermen! Sindsdien is het aantal tijgers weer toegenomen tot zo’n 3.900 tijgers. Actie helpt dus écht, maar er is meer nodig!

 

Help je mee?

Team Marjolein wil het WNF helpen door geld in te zamelen. Zodat zij op hun beurt de tijgers kunnen helpen! Doe je mee? Het hele jaar door organiseren wij verschillende acties om geld in te zamelen. Bijvoorbeeld door flessen in te zamelen, een sponsorloop te organiseren, of online donaties. Alle hulp is welkom! Dus doe mee en deel deze actie met je vrienden!