Klaar met plastic!!!

Wendy Vis-Feskens
from €1.200 (203%)

Wij mensen hebben plastic gecreëerd. We hebben alleen niet zo veel zorg besteed wat we doen met het plastic als we het gebruikt hebben. En we hebben het wel zó sterk gemaakt, dat het niet zomaar vergaat.

Iéder uur bijna 10 olympische zwembaden vól aan plastic belandt in de zee! Stel je dat eens voor…. Met dat beeld op je netvlies, kruipt bij mij meteen het schaamrood op mijn wangen. Want iedere minuut sterven er prachtige zeedieren alleen maar door óns toedoen. En ik voel me hier ook verantwoordelijk voor, want zelfs al let ik op mijn plasticgebruik, ik gooi per week toch nog schrikbarend veel plastic weg :-(….

Dit moét veranderen en ook echt zo snel mogelijk. We kunnen hier geen meerjarenplan van maken, als we willen dat onze kinderen ook nog kunnen genieten van deze prachtige aarde. En het afval in de zee verdwijnt niét vanzelf! Dus laten we als mensen nu ook onze verantwoordelijkheid nemen en onze eigen troep opruimen, zodat er geen onschuldige dieren meer hoeven te sterven aan ons afval.