Scholen voor SOS Koala

Afgesloten

Australie staat in brand. Van veel scholen hebben we verzoeken gekregen hoe zij kunnen helpen. Daarom is WWF samen met Zapp Your Planet deze noodactie gestart. We halen zoveel mogelijk geld op om gewonde en uitgedroogde koala’s te redden en zijn leefgebied te herstellen. Helpen jullie mee?

 

HOE KUNNEN JULLIE MEEDOEN?

Meedoen kan op 2 manieren. Als jullie al klaar zijn met actievoeren kan ingezameld geld overgemaakt worden via de 'Doneer nu' knop aan de rechterkant. Gaan jullie nog actievoeren en giften ontvangen? Maak dan een actie aan. Dat gaat als volgt:

1. Klik rechts op 'Start actie'.

2. Kies voor 'team'.

3. Vul je eigen gegevens (als leerkracht) in.

4. Vul jullie groep-of teamnaam in en maak de actiepagina aan (hier komen de giftgevers terecht).

5. Maak een persoonlijke pagina aan, zodat je mogelijk ook zelf (later) een eigen WWF-actie kan aanmaken.

6. Doorloop de laatste stappen en klik op 'afronden'.

7. Deel jullie actiepagina en begin met actievoeren!

 

TIPS OM GELD OP TE HALEN

Kinderen zelf hebben vaal al leuke en orginele ideeën voor acties. Begin daarom met een mini-brainstorm in je groep. We hebben allerlei verschillende actietips op een rijtje gezet, zoals lege flessen inzamelen of meedoen met de #koalachallenge! Deze tips kun je gebruiken als inspiratie.

 

WAT GEBEURT ER MET HET GELD?

Met het geld kunnen we hulp bieden aan gewonde koala's. Ook zorgen we er voor dat koala's die de vuurzee hebben overleefd, gevonden worden door speciaal getrainde speurhonden. Zodra de vuren gedoofd zijn, gaan we bomen planten om zo het leefgebied te herstellen.

 

ZAPPLIVE-UITZENDING 

Op zaterdag 25 januari staat de uitzending van Zapplive in het teken van deze actie. De uitzending duurt van ca. 8.00 uur tot 12.00 uur. De opname is in de studio in Hilversum. Is dit iets voor actievoerende kinderen in jouw groep? Stuur ze dan door naar deze inschrijfpagina

 

 

Veel succes met actievoeren!

Team SOS Koala

Wereld Natuur Fonds

 

VRAGEN? 

Mail of bel ons als je iets wil weten of hulp nodig hebt: gowild@wwf.nl of bel één van onze collega’s op 0800-1962.