WWF-Sea Swim, zwemmen voor een plasticvrije zee

Normal ba3b75d2f46610e54a36cde1e6f96ba16c183767

 

Zwem jij mee voor een plasticvrije zee?

 

Zaterdag 21 september, op World Cleanup Day, organiseren we de WWF-Sea Swim in Scheveningen. We gaan met honderden mensen tegelijk het zeewater in en zwemmen voor ons leven! We zwemmen namelijk tegen de plasticvervuiling van de zee. Wist jij dat er per uur bijna 10 olympische zwembaden vol aan plastic in zee belanden? Dat jaarlijks minimaal 100.000 zeezoogdieren sterven door plastic in zee? En dat ook wij mensen plastic binnenkrijgen via ons eten, drinken en de lucht die we inademen? Daar moeten we nu iets aan doen, voor ons en toekomstige generaties. Er is veel geld nodig om het probleem aan te pakken en we vragen jou daarom om zoveel mogelijk sponsorgeld op te halen. Zwem jij mee voor een plasticvrije zee? Je kunt kiezen uit 0,5 km of 1,0 km. Doe mee en Free the Sea!

 

Early bird korting

Deelname aan het evenement kost 35 euro voor vroege vogels die zich vóór 7 juli aanmelden. Vanaf 7 juli betaal je 45 euro. Tijdens het aanmeldproces kun je kiezen voor welke afstand je je wilt inschrijven.

 

Langzaam maar zeker verstikt plastic onze planeet… Plastic is overal in de natuur. Van drukke stranden in Indonesië tot de slootjes en stranden in ons eigen land. Maar we kunnen hier iets aan doen. In Nederland kunnen we bijvoorbeeld stoppen met wegwerpplastic en in de Koraaldriehoek, waar de vervuiling het grootst is, kunnen we helpen het probleem bij de bron aan te pakken.

Dat doen we door:

  1. Plasticvrij maken van 5 grote steden in de Koraaldriehoek. Het is een prachtige regio met een schitterende onderwaterwereld, maar helaas ook de regio waar 50% van de plasticvervuiling in zee vandaan komt.
  2. Lokale ondernemers helpen met oplossingen: niet overal zijn vuilophaaldiensten of recyclestations. Men moet daar (maar ook hier) toe naar afschaffen van wegwerpplastic, minder plastic in het algemeen en het plastic dat gebruikt wordt moet in ieder geval gerecycled worden, zodat er geen plastic meer in de natuur terecht komt.
  3. WWF lobbyt voor internationale afspraken om plasticvervuiling in de natuur te stoppen.
  4. WWF doet onderzoek naar gevolgen van plasticvervuiling en ook naar alternatieven om plasticvervuiling tegen te gaan.
  5. WWF werkt aan educatie, promotie plastic-alternatieven en recycling en beach clean ups.


 

Programma WWF-Sea Swim

Volgt zo snel mogelijk. 

 

 

Early bird korting

Schrijf je je vóór 7 juli in? Dan betaal je 35 voor je deelname. Na die datum wordt het inschrijfgeld verhoogd naar 45 euro.

 

Startpakket voor deelnemers

Doe je mee? Dan krijg je bij je inschrijving een startpakket inclusief badmuts en leuke gadget. Houd de site in de gaten!

 

Goed om te weten

Zwemmen in open water is pittig, dus kies bij twijfel voor de kortere afstand. In verband met de veiligheid is iedereen verplicht de badmuts te dragen die je bij inschrijving ontvangt en een wetsuit of shorty. Dit bevordert ook je drijfvermogen en snelheid gelukkig! Mocht je er geen hebben dan kun je er een huren op de dag zelf. Deelname aan de WWF-Sea Swim is op eigen risico en verantwoordelijkheid en de minimum leeftijd is 18 jaar. Er is op het evenemententerrein van alles te beleven, ook als je niet niet mee gaat zwemmen. 

 

Waar kan ik de toolkit downloaden?

Download hier de toolkit met handige tips en promotiematerialen.

 

Heb je nog een vraag?

Kijk dan hier bij de veelgestelde vragen