1.900 kilometer door het VK fietsen voor de Amazone

Albin Bronkhorst
from €1.000 (33%)
Closed

Samenvatting

In april (2022) rij ik op de racefiets in 10 dagen solo het Engelse continent door: van Land’s End in Cornwall naar John O’ Groats in Schotland. De totale route is 1882 kilometer, meer dan 18.000 hoogtemeters en is deels onverhard. Ik rij om geld in te zamelen voor de Amazone, de longen van onze planeet. Het geld zal volledig gedoneerd worden aan het Wereld Natuur Fonds.

 

Over mij

Al jaren haal ik veel plezier uit het (race)fietsen. Wat ooit begon als een alternatief voor het roeien groeide uit tot een fanatieke hobby. De combinatie van vrijheid en buiten zijn is geweldig. Midden in de natuur, liefst voor dag en dauw, de wind en regen in het gezicht, is een fantastisch gevoel. In de afgelopen jaren heeft het fietsen steeds extremere proporties aangenomen. Met als gevolg dat ik jaarlijks meer dan 10.000 kilometer fiets, voornamelijk in Nederland. Dit jaar kocht ik een nieuwe fiets (gravelbike), waarmee ik meer naar en in het buitenland wil fietsen. Dit wordt mijn eerste grote avontuur op de nieuwe fiets. 

 

Dat ik het Verenigd Koninkrijk wil doorfietsen in 10 dagen is een lang gekoesterde wens. Met de auto kan het ‘eenvoudig en snel’ in circa 1340 kilometer. Ik heb er ruim 500 kilometer aan vast geplakt, en rij via de mooiste weggetjes van zuidwest Engeland naar het noorden van Schotland. Eens kijken of dat lukt. 

 

En waarom dan niet gelijk geld ophalen voor de natuur, die zo’n grote rol speelt bij het fietsen. Zonder natuur en zuurstof is het fietsen minder leuk of zelfs onmogelijk. Ik heb gekozen geld op te halen voor de Amazone. Ik wil proberen €5.000 bij elkaar te fietsen. 

 

De Amazone gaat kapot!

Met een oppervlakte van 6,7 miljoen km2 is de Amazone de grootste nog overgebleven jungle ter wereld. Ongeveer 10% van alle planten- en diersoorten wereldwijd leeft in deze bijzondere regio, die negen landen beslaat. De Amazonerivier is bijna 7.000 kilometer lang en bevat het grootste aantal soorten zoetwatervissen ter wereld. Ook wonen er zo’n 35 miljoen mensen die afhankelijk zijn van het gebied voor voedsel, grondstoffen en water. 

Helaas wordt het Amazonegebied ieder jaar getroffen door bosbranden. De laatste jaren steeds vaker allesvernietigend: tienduizenden vierkante kilometers woud gingen in vlammen op. Een groot deel van deze branden ontstaat niet door natuurlijke oorzaken, maar wordt aangestoken. Om grond geschikt te maken voor veeteelt en landbouw, worden stukken bos en savanne in brand gestoken. Deze branden kunnen snel in aantal en intensiteit toenemen door droogte en harde wind. Dan zijn ze bijna niet te blussen. WWF zet zich in voor de Amazone, met als doel dat in 2030 de ontbossing in de Amazone is gestopt. 

 

Wat kun jij doen?

Jij kunt een bijdrage leveren aan een betere planeet! Door mij te sponsoren. Ik betaal mijn eigen accommodatie, eten en vervoer en dus gaat de volledige opbrengst van de campagne rechtstreeks naar het WNF. Je kunt al sponsoren vanaf 20 euro!

20 euro

Levenslange erkenning en roem.

50 euro

Uiteraard erkenning en roem. Daarnaast een eervolle vermelding. 

100 euro

Uiteraard erkenning en roem. Plus vermelding. Daarnaast ontvang je 5% korting op de wielerkleding van Biehler (mijn kledingsponsor tijdens de reis).

200 euro

Rij een etappe met me mee. Keuze uit 10 prachtige etappes. De gemiddelde lengte is ca. 190km. Voor de echte diehards. Plus 10% korting op de wielerkleding van Biehler.

500 euro

Leuk om met bijvoorbeeld het bedrijf een bijdrage te leveren aan een betere planeet. Vermelding en fotoboek door het WNF. Ik kom persoonlijk langs bij uw bedrijf om een inspirerend verhaal te vertellen over doorzettingsvermogen en dromen omzetten in realiteit. Inclusief alle andere perks.

1.882 euro (sponsoring van de volledige route)

‘King of Mountain’. Dubbele kudo’s. 20% korting bij Biehler . Vermelding en fotoboek door het WNF. Daarnaast bedenken we samen iets unieks als aandenken.

 

Ten slotte

Ik zal tijdens de reis verslag doen van mijn avonturen via Instagram  en mijn persoonlijke blog . Daarnaast wordt er door mijn kledingsponsor Biehler  aandacht besteedt aan het project. WNF zal eveneens aandacht besteden aan mijn avontuur. Ook Gearlimits  draagt zijn steentje bij en zal een verslag van mijn fietsavontuur publiceren.

 

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door Biehler, Lezyne & Oakley.

 

Bedankt,

Albin ✌️