Safe the turtles!

Inge van Wijngaarden

( 500 meter  )

van totaal € 100 (163%)

Door klimaatverandering stijgt de temperatuur van het zeewater. Daar kunnen de goudbruine algen die op de koraalriffen zitten niet tegen en verdwijnen waardoor er een wit koraalskelet achter blijft. Wanneer de afwezigheid van deze algen te lang aanhoudt, gaat het koraalrif dood. Ook de verzuring van de oceaan tast het koraalrif aan. Door de toename van CO2 in het water vindt er verzuring plaats dat de vorming van kalkskelet van de riffen tegen gaat. De verdwijning van de riffen maakt de onderater wereld niet alleen een stuk saaier, ook veel vissen en andere zeedieren die de koraalriffen gebruiken om te overleven zullen verdwijnen.  (Hanskamp, 2020)

Dit moeten worden tegengegaan! 

Door mee te doen aan deze sea swim hoop ik mijn steentje bij te dragen en geld in te zamelen voor acties om koraalriffen beter te beschermen. De donaties gaan naar het WWF die dit geld gebruikt om bijvoorbeeld de koraalriffen in Maleisië te monitoren. Andere maatregelen die met behulp van het sponsorgeld worden genomen zijn: 

- Detectie dynamietvisserij

- Dag patrouille in beschermde gebieden op zee

- Opleiden van lokale natuurbeschermers 

- Beschermen schildpadnesten 

 

 

Bron: Hanskamp, N. (2020, 27 juli). Schokkend: Koraal verdwijnt nog deze eeuw. Duiken Magazine. Geraadpleegd op 31 juli 2022, van https://duiken.nl/schokkend-koraal-verdwijnt-nog-deze-eeuw/