L

Loterij voor WNF

Lucas Savic
from €500 (100%)
Closed

De 10-jarige Lukas Savic uit Brummen heeft bijna helemaal alleen een loterij opgezet om geld op te halen voor WNF. Van het aanvragen van de vergunning tot het regelen van prijzen, samen met zijn ouders en klasgenootjes heeft hij het zo maar voor elkaar gekregen!

Organiseren

Het begon allemaal in de plusklas van de St. Pancratiusschool, waar Lukas een middag per week zit. Hij en zijn klasgenoten kregen de opdracht om iets met hun ‘zwakke punt’ te doen. Voor Lukas was dit organiseren. Hij besloot niet alleen een werkstuk te maken maar daadwerkelijk iets te doén - dus zette hij een loterij op. En het gaat hard: Lukas is inmiddels door verschillende radiostations geïnterviewd en Hart van Nederland is zelfs langsgekomen op school om te filmen!

Beetje spannend

De achtste-groeper vertelt: "Eerst heb ik een plan gemaakt. Toen ben ik naar de gemeente gegaan om een vergunning aan te vragen. Dat vond ik wel een beetje spannend, maar ik werd geholpen door een heel aardige mevrouw. Ik heb nu een vergunning om van 6 tot 23 december huis aan huis loten te mogen verkopen." Zijn buurman vond het zo’n leuke actie dat hij heeft aangeboden de kosten van de vergunning over te nemen.

Mooi cijfer

Eerst hield Lukas een presentatie over WNF voor de klas en deelde hij speciale buttons en WNF-kleppen uit aan de lotenverkopers. "De lootjes heb ik zelf gemaakt. Ze kosten 1 euro per stuk en we hebben er 500.“ Samen met klasgenootjes hoopt hij deze week alle loten te verkopen. Stiekem hoopt hij ook op een goede beoordeling van school. “Het is soms best lastig, maar alles loopt mooi op schema. Hopelijk krijg ik van school straks een goed cijfer. Ik heb in elk geval mijn best gedaan!"

Win-win-situatie

En wat valt er, naast het steunen van WNF, te winnen bij de loterij? “Cadeaubonnen van de supermarkt, iets van de snackbar en de bakker, wijnglazen, een opener, een tas vol spulletjes van de drogisterij en nog veel meer.”

Trekking

Vrijdag 23 december vindt de trekking plaats. Mattie en Wietze van Q-Music maken dan de winnaars van de loterij bekend tijdens hun radioprogramma tussen 6.00 en 9.00. Allemaal luisteren dus!