Xuanxuan, het pianomeisje

Xuan Xuan
from €1.000 (70%)

Ze is een bekende op stations, in verzorgingstehuizen en in winkelcentra. Xuanxuan is pas 8 jaar oud en speelt al sinds haar derde levensjaar piano. Haar talent zet ze graag in om mens en dier te helpen door geld op te halen met haar prachtige pianospel. In 2016 deed Xuanxuan mee aan Holland’s Got Talent en eindigde ze als half-finaliste. Nu is ze nog veel bekender!

Merk je iets van je succes na Holland’s Got Talent?

"Ja, mensen spreken me sneller aan en herkennen me, zelfs op straat! Soms als ik van school naar huis fiets, roepen kinderen mijn naam. Ik vind het heel leuk dat mensen me nu kennen!"

Hoe ben je erbij gekomen om piano te gaan spelen?

"Mijn opa was dirigent. Daarom leek het mijn vader heel leuk als ik een instrument zou gaan bespelen. Ik weet niet precies meer waarom het de piano is geworden maar daar ben ik nu wel blij mee. Op school speel ik ook blokfluit en trombone. In de toekomst wil ik ook saxofoon gaan spelen."

Nog voor ze 6 jaar oud was, speelde Xuanxuan al voor ouderen in verzorgingstehuizen. Later volgden sessies in winkelcentra voor onder andere KiKa, Dierenlot en de Linda de Mol Foundation.

Waarom speel je piano voor goede doelen en verzorgingstehuizen?

"Omdat ik het heel leuk vind om zoveel mensen te zien en te spreken. Mensen worden blij van mijn pianospel en ik wil mensen gewoon heel graag helpen. Ook is het een manier om te oefenen."

Waarom speel je nu voor WNF? Waarom wil je WNF graag helpen?

"Omdat ik heel erg veel van dieren hou! Met de andere doelen help ik mensen en ik vind het heel leuk om dieren nu te helpen beschermen bij het Wereld Natuur Fonds. Ik krijg over een tijdje dwergkonijntjes thuis, die zijn ongeveer net zo groot als een hamster. Dat vind ik zo leuk! Ze zijn zo schattig."

Wat hoop je te bereiken met je steun aan WNF?

"Tot nu toe heb ik twee keer piano gespeeld voor WNF en heb ik bijna 700 euro opgehaald. De volgende keer ga ik op 9 december spelen tijdens het 25-jarige jubileum van het Maastricht-verdrag, op het festival Europe is Calling. Ik heb de organisatie gevraagd een donatie te doen aan WNF in plaats van mij te betalen."

Het allerliefst wil ze later pianiste worden, bijvoorbeeld door op benefietavonden te spelen. Ze hoopt dat haar bijdrage helpt veel dieren te beschermen.

Meer informatie over Xuanxuan en wanneer ze weer optreedt, is te vinden op haar social media-kanalen en haar website.