Normal 134917f2c0b85cdeaefd0d6be86e6acd84eada59

Surfers competitief?

10 September 2019 09:44

Surfers hebben het imago zeer chill en relaxed te zijn. Genieten van het buiten zijn, lekker een golfje pakken en na afloop nog even napraten met je vrienden in het zonnetje... De vriendengroep "Gezond aan Zee surfers" lijkt op het eerste gezicht ook perfect in dit plaatje te passen. Er wordt veel gelachen, er is onderling grote verbondenheid en ieder niveau en surfstijl, van beginnende schuimsurfer tot semi-pro wordt geaccepteerd.

Echter: op het moment dat er een competitie-element in de groep wordt gegooid... dan gaat het los! Of het nu tijdens een wekelijkse training een rondje rennen-zwemmen-peddelen is, een onderlinge "waterman challenge" of de actie van het WWF om zoveel mogelijk donateurs binnen te halen, opeens zijn deze relaxte dudes & dudinnen bloedfannatiek !

In de appgroep wordt driftig gewezen op de stand van "topteams" in de ranking van het WWF en we moedigen elkaar onderling aan om meer donateurs binnen te halen, om zo de koppositie te verkrijgen. Als dat na een paar dagen gelukt is (nr.1!) gaat de strijd onderling verder. "Wie haalt de meeste donaties binnen?". Zelfs schattige dochtertjes worden in de strijd gegooid om donaties van buren en vrienden los te krijgen. 

En gelukkig maar! Want het gaat natuurlijk niet om de onderlinge strijd en persoonlijke eer. We doen dit voor een goed doel; een plasticvrije zee. Met onze donaties kan het WWF verder werken aan het Plastic Fee Ocean Programma in Koraaldriehoek. In deze regio komt 50% van de plasticvervuiling de zee in. Super dus dat het WWF daar begint om het plastic probleem aan te pakken.

Mocht je nog geen donatie gedaan hebben: Doen! Voor een plasticvrije zee (en een beetje om ons team aan kop te houden ;).

Dank!