Generale repetitie op Rhederlaag

16 September 2019 22:10

 Afgelopen zondagmiddag... mooi zonnetje, een flinke wind tegen en veel golven... omstandigheden die heel dichtbij komen bij het zwemmen in zee. Prachtige omstandigheden voor een generale repetitie!!

Abraham en Marga maken zich op voor een pittige zwemtocht; zit het wetsuit goed? Zwemboei gereed? Badmuts op en zwembril schoonmaken en goed opzetten... alles met aandacht. De grote dag komt dichterbij en daarmee ook de zenuwen... gaan we het redden?? Gaan we dit echt doen?? JA!! WIJ GAAN HET DOEN!!

De partner van Marga vaart samen met de moeder van Abraham met ons mee op een rescue boot en zorgen ervoor dat we gezien worden door de andere boten op het water. Natuurlijk moedigen ze ons aan en maken ze mooie foto's en filmpjes. Fijn dat we zo gesteund worden, want het is best spannend.

Flinke tegenwind en korte golfslag... het is hard werken... Niet af laten leiden door wat er om ons heen gebeurd, focus op het zwemmen. We letten op elkaar; goed luisteren en kijken. Het is best moeilijk om in een rechte lijn te zwemmen en daardoor zwemmen we wel extra meters. Soms zwemmen we even in een treintje en blaast Abraham uit op de zwemboei van Marga. Goede afstemming, goede samenwerking! Abraham is een hele goede leerling en toont zich een ware topsporter. Dit geeft vertrouwen. Tussendoor zelfs nog energie voor een lolletje en Marga gilt als ze waterplanten voelt.

Na een uurtje zwemmen weer strand onder onze voeten. Moe en koud, maar zeer voldaan onder een warme douche. Scheveningen here we come!! We are ready to free the sea!!